Permanent hårborttagning med Motus AX

Vi använder Motus AX Moveo – Världens just nu effektivaste hårborttagningslaser

Denna maskin är en vidareutveckling på den traditionella alexandritelasern som gör att den är kompatibel att behandla fler olika hud- och hårtyper än som tidigare varit möjligt.

Alexandritelasern har, sedan den började användas, alltid varit guldstandarden inom hårborttagning världen över, med hela 20% högre effektivitet än diodlasern.

Det som gör just Motus Ax med Moveo så revolutionerande är den speciella, svepande tekniken som används med handstycket, snabbheten, samt det väl utvecklade kylsystemet, som gör behandlingarna näst intill smärtfria jämfört med traditionell laser eller IPL.

Man har även munstycket direkt mot huden, gentemot traditionell laser och tar då vara på allt laserljus, så att så lite som möjligt reflekteras bort av huden.

I'M AN ORIGINAL CATCHPHRASE

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Laserhandstycket skjuter många, många och snabba laserpulser, samtidigt som man sveper handstycket över området. Detta gör att hårsäckarna värms upp till önskad värme för att döda näringstillförseln till hårroten, men värmer inte på samma sätt upp huden, så det finns ingen nämnvärd påverkan på huden.

Hårborttagning med Motus Ax Alexandritelaser kan behandla både tunnare och tjockare hårstrån med mycket god effekt. Alla hårstrån måste dock innehålla en proteinsträng med pigment, så vita, helt blonda, gråa eller röda hår går ej att behandla framgångsrikt.

Alla hudtyper och hudfärger går att behandla, så länge hårstråna är mörkare än själva huden.

Med en 5000WATTs motor blir Motus AX till världens starkaste hårborttagningslaser samt den absolut effektivaste.

KONSULTATION

På konsultationen tittar vi på ditt hår och området som du vill behandla.
Vi berättar hur det går till och vad man ska tänka på.
Antal behandlingar är individuellt och beror på hårväxt samt vilken kroppsdel som behandlas. Normalt antal behandlingstillfällen är 4-10 behandlingar, ibland fler, ibland färre.
Tid mellan behandlingarna är ca 3 mån efter första behandlingen och 4-8 veckor efterföljande. 

 

ÄR DET PERMANENT?

Ja,

Hårsäckarna har tre olika växtfaser. För att få ett permanent behandlingsresultat, så måste man behandla hårstråna i den så kallade anagena fasen, dvs växtfasen, det är då hårstråna är i kontakt med hårroten.

Därför krävs det ett antal behandlingar för att komma åt alla hårsäckar när de är i just denna fas. När hårsäckarna är behandlade kommer de inte kunna producera mer hår.
Däremot har vi alltid ett antal hårsäckar som är i en vilande fas (3-8år) och dessa hårsäckar kan vi inte påverka med lasern. Dessa hårsäckar kan växa till liv igen vid stora hormonella påfrestningar och är då enkla att behandla.

Se tillgänglighet

Det är bra att vara ute i god tid, särskilt under högtider, se lediga tider och boka idag.

Så fungerar Motus AX

Med hjälp av världens mest effektiva laser; Motus AX Moveo kan vi erbjuda ett effektivt och skonsamt sätt att permanent ta bort kroppsbehåring.

ATT TÄNKA PÅ INFÖR BEHANDLING

- Huden ska rakas samma dag som behandlingen.

- Kom nyduschad, utan produkter och nyrakad på området som ska behandlas. 

- Ingen olja eller fet kräm på området 1 vecka innan behandling.
- Ingen brun-utan-sol 4 veckor innan behandling.
- Inte äta medicin som rubbar trombocytbildningen, antikoagulanter och/eller immunsuppressiva medel.
- Du får inte ha någon hudsjukdom eller eksem i behandlingsområdet.
- Inte vara ljuskänslig eller äta medicin som gör dig ljuskänslig.
- Du får heller inte vara gravid eller amma.
- Inte ha någon immunbrist som ökar hårväxten.
- Vi kan inte ta bort helrött hår, vitt eller grått hår utan pigment i.

ATT TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN

- Känns huden väldigt varm efter behandlingen, så försök att hålla huden sval genom att kyla med isklamp eller kallt vatten tills värmen försvinner.
-Undvik att ha tajta och åtsittande kläder över behandlingsområdet det första dygnet.
- Om huden har rodnad, känns varm eller irriterad så undvik: bastu, varmt bad, hård träning, klorerat vatten och liknande tills det försvunnit.
-Smörj med läkande serumet (Laser Doctor) de första 3 dagarna för att optimera läkningen i behandlingsområdet.
- Undvik att sola genom hela behandlingsprocessen. Solen motarbetar läkningsprocessen i huden och kan leda till att fler behandlingar kan behöva göras.
- Undvik att raka och vaxa behandlingsområdet genom hela behandlingsprocessen.